Recept
« Terug naar recepten
Pangsit Goreng
PT45M
Pangsit Goreng
Pangsit Goreng is een "wanntan" ,dwz een gehaktballetje van het een of ander gewikkeld in een wonton velletje.
Uiteraard zijn er vele varianten,de bekendste volgt hieronder.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pangsit Goreng te bereiden
- Kneed alle ingredienten (behalve natuurlijk de wonton velletjes) tot een homogene pasteuze massa en verdeel in 30 porties.
- Doe op elk wonton velletje een portie "gehakt" en vouw dat dicht.
- Daartoe smeer je wat water langs de randen van de velletjes of eiwit.Vouw dan zo dat een 3-hoek ontstaat en plak de randen goed dicht.Vouw dan de de punten die verst van elkaar zijn naar elkaar toe en plak ze vast aan elkaar.
- Verhit de frituur olie en laat de pakketjes in 4 - 5 minuten gaar frituren.Ze willen dan gaan drijven.
- Dien de pangsit op met bv een zoete chili saus
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dit is bv lekker bij de borrel.