Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoeken met krieken en sabayon van kriekbier
PT50M
Pannenkoeken met krieken en sabayon van kriekbier
Een heerlijk pannenkoeken met krieken en sabayon van kriekbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aldi
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoeken met krieken en sabayon van kriekbier te bereiden
- Doe de melk, de bloem, het zout, 2 eieren en 30 g fijnekorrelsuiker in een kom. Meng onder elkaar tot een egaal beslag. Verhit een eetlepel maïsolie in een pan met antiaanbaklaag en bak er een flinke lepel van het beslag in. Draai het pannenkoekje om wanneer de bellen in het beslag openspringen en bak de andere kant. Werk zo voort tot het beslag op is. Gebruik telkens een nieuwe eetlepel olie. Verwarm de krieken in een diepe pan. Maak de sausbinder volgens de instructies op de verpakking. Voeg 2 eetlepels sausbinder toe aan de krieken in de pan om het sap te binden. Roer regelmatig en haal van het vuur. Leg op de bodem van elk glas enkele krieken. Houd de rest van de krieken en het sap apart. Scheid de overige eieren. Het eiwit heb je niet nodig. Doe de dooiers, het kriekbier, de rest van de fijnekorrelsuiker en de vanillinesuiker in een steelpan. Verwarm op een matig vuur en klop 8-vormen met een garde. Klop tot het geheel volledig gemengd is en mooi schuimt. Giet de sabayon in de glazen. Leg enkele pannenkoekjes op elkaar en schenk er wat van de krieken met sap over. Werk af met een paar muntblaadjes en serveer.
Harry Löhr zegt: