Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoekensoufflé met sinaasappel
PT20M
Pannenkoekensoufflé met sinaasappel
Een heerlijk pannenkoekensoufflé met sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kennis uit Belgie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoekensoufflé met sinaasappel te bereiden
Pannekoeken:
Meng de bloem en de poedersuiker in een kom. Voeg de eieren en dan beetje bij beetje de melk en de gesmolten boter toe. Voeg tot slot de geraspte sinaasappelschil toe. Laat het deeg 20 minuten rusten en bak dan uw pannenkoeken.
Sinaasappelcréme:
Meng in een kom het eigeel, de suiker, het sinaasappelsap en de bloem. Breng in een pannetje de melk met daarin de sinaasappelschil aan de kook en voeg er de inhoud van de kom aan toe. Laat al roerende 5 minuten doorkoken. Klop het eiwit stevig op en schep dit voorzichtig onder de afgekoelde créme. Strijk elke pannenkoekhelft in met de créme en vouw ze dicht. Plaats de pannenkoeken 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Ze moeten opbollen. Serveer ze meteen.
Meng de bloem en de poedersuiker in een kom. Voeg de eieren en dan beetje bij beetje de melk en de gesmolten boter toe. Voeg tot slot de geraspte sinaasappelschil toe. Laat het deeg 20 minuten rusten en bak dan uw pannenkoeken.
Sinaasappelcréme:
Meng in een kom het eigeel, de suiker, het sinaasappelsap en de bloem. Breng in een pannetje de melk met daarin de sinaasappelschil aan de kook en voeg er de inhoud van de kom aan toe. Laat al roerende 5 minuten doorkoken. Klop het eiwit stevig op en schep dit voorzichtig onder de afgekoelde créme. Strijk elke pannenkoekhelft in met de créme en vouw ze dicht. Plaats de pannenkoeken 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Ze moeten opbollen. Serveer ze meteen.