NOOT: Dit product is glutenvrij en als je alleen mondjesmaat oude kaas gebruikt zeer lactose arm.
De Brazilianen eten dit kaasbolletje overal bij, 's ochtends, tussen de middag en 's avonds.
Je kunt er nog van alles doorwerken: uien, knoflook, lenteuitjes, olijven, gedroogde tomaten, krenten enz.
Recept
« Terug naar recepten
Pao de Queijo (Kaasbolletjes)
PT50M
Pao de Queijo (Kaasbolletjes)
Een heerlijk pao de queijo (kaasbolletjes) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pao de Queijo (Kaasbolletjes) te bereiden
1).Voeg olie, water en zout bij elkaar en breng aan de kook.
2).Giet dat over de tapioca, waarin het bakpoeder reeds was gemengd. Roer er een dunne pap van zonder klontjes.
3).Hierdoor het geklutste ei roeren.
4).Dan de yoghurt er door roeren.
5).Dan de kazen er door roeren en het geheel even goed doorkneden.
6).Verdeel in acht gelijke delen en draai er balletjes van.
7).Op de bakplaat, waarop een ingevet stuk bakpapier in het midden van de oven schuiven en dit 25-30 minuten laten bakken.
2).Giet dat over de tapioca, waarin het bakpoeder reeds was gemengd. Roer er een dunne pap van zonder klontjes.
3).Hierdoor het geklutste ei roeren.
4).Dan de yoghurt er door roeren.
5).Dan de kazen er door roeren en het geheel even goed doorkneden.
6).Verdeel in acht gelijke delen en draai er balletjes van.
7).Op de bakplaat, waarop een ingevet stuk bakpapier in het midden van de oven schuiven en dit 25-30 minuten laten bakken.