Recept
« Terug naar recepten
Papas arrugadas con mojo picon: aardappeltjes in schil gekookt met saus
PT20M
Papas arrugadas con mojo picon: aardappeltjes in schil gekookt met saus
Een heerlijk papas arrugadas con mojo picon: aardappeltjes in schil gekookt met saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
maria van der have
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
mijzelf
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Papas arrugadas con mojo picon: aardappeltjes in schil gekookt met saus te bereiden
Was de ongeschilde aardappeltjes, doe ze in een kookpan. Voeg grof zeezout toe, doe er water bij tot ze net onder staan.
Kook ze in circa 15-20 min gaar.
Als ze erg klein zijn, dan in 10 min.
Giet water af, en de rest van het zout toevoegen.
Zet de pan terug op een laag vuurtje.
Schud de pan op het vuur heen en weer, totdat op de schil een dun laagje zout zit en de aardappeltjes gerimpeld zijn.
Mojo picon (saus):
Knoflook pellen en uitpersen.
Peper wassen en van de pitjes ontdoen, begin eerst maar met een halve je kan er altijd nog meer bij doen en heel klein snijden, dan alles in de blender mikken, zo ook de kruiden.
Vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toevoegen.
Dan het water, en op het laatst pas de wijnazijn.
Kook ze in circa 15-20 min gaar.
Als ze erg klein zijn, dan in 10 min.
Giet water af, en de rest van het zout toevoegen.
Zet de pan terug op een laag vuurtje.
Schud de pan op het vuur heen en weer, totdat op de schil een dun laagje zout zit en de aardappeltjes gerimpeld zijn.
Mojo picon (saus):
Knoflook pellen en uitpersen.
Peper wassen en van de pitjes ontdoen, begin eerst maar met een halve je kan er altijd nog meer bij doen en heel klein snijden, dan alles in de blender mikken, zo ook de kruiden.
Vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toevoegen.
Dan het water, en op het laatst pas de wijnazijn.
Mijn kookverhaal (maria van der have)
Ik kom zelf al 30 jaar op Grand Canaria. Sinds 3 jaar woont mijn dochter er. (Puerto Rico). Ik ben er gek op. Je kunt ze ook als tappas bestellen bij de borrel. Papas arrugadas betekend letterlijk: gerimpelde aardappeltjes. Het is het meest populaire en meest typische Canarische gerecht, samen met de mojo. Het recept zou uit nood geboren zijn, bij gebrek aan zoet water kookten de Canario's hun aardappeltjes in zout water.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
corrie zevenbergen zegt:
Vriendelijke groet corrie.
Carline zegt:
marloes zegt:
Mojo verde (Spaanse groene saus)
4 personen
Bereidingstijd 10 minuten
Ingrediënten
1 deciliter olijfolie extra vergine
1 teentje knoflook, geperst
handvol peterselieblaadjes (liefst bladpeterselie)
handvol korianderblaadjes
2 eetlepels rode wijnazijn
0,5 groene paprika zonder zaadjes en zaadlijsten, in heel kleine blokjes
Bereidingswijze
Maak in de keukenmachine of vijzel de peterselie, koriander en knoflook fijn, Doe ze in een kom en roer de paprikastukjes met de olijfolie en azijn door het mengsel tot een gladde saus.
Mojos worden vooral op de Canarische eilanden in vele variaties geserveerd bij gebakken vis, maar vooral bij gegrilde vis en zeevruchten. In plaats van koriander kun je bieslook nemen. Roer eens wat geroosterde amandelen op het laatst door de saus.
Redactie KookJij
Merel zegt:
Groetjes Merel
dinie zegt:
Ik ga ze vanavond maken ben benieuwd of het net zo lekker smaakt als daar.
Bedankt voor je recept.
Groetjes dinie:)
eddy1 zegt:
lekkere groetjes eddy:)
maria4 zegt:
Anna Koudys zegt:
Persoonlijk zou ik beginnen met 2 eetlepels van ieder, later kun je dan altijd nog iets toevoegen.
Veel succes er mee!
Groetjes,
Anna.
KookJij.