Recept
« Terug naar recepten
Papillot van kip met witloof
PT40M
Papillot van kip met witloof
Een heerlijk papillot van kip met witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Papillot van kip met witloof te bereiden
1. Snij het bittere stukje onderaan het witloof weg. Bak het aan op een hevig vuur, in een flinke noot boter. Strooi er de suiker bij. Laat lichtjes karamelliseren. Kruid met peper, zout en citroensap. Dek af en laat 5 minuten stoven.
2. Bak de kipfilets aan in een flinke noot boter. Laat ze halfgaar worden op een zachter vuur.
3. Leg op vier vellen bakpapier een klontje boter. Snij van elk witloofstronkje een waaiertje en leg het op de boter. Leg een plakje ham op het witloof. Snij elke kipfilet in twee stukken. Leg ze op de ham. Kruid met peper.
4. Roer de bakresten van de kip los met de witte wijn. Voeg er de gevogeltefond aan toe en laat tot de helft inkoken. Kruid bij met peper en (weinig) zout. Lepel de saus over de kip. vouw de papilotten mooi dicht en leg ze in een met olie ingevette ovenschotel.
5. Zet 7 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Serveer de papilotten op voorverwarmde borden. Knip ze pas open aan tafel.
2. Bak de kipfilets aan in een flinke noot boter. Laat ze halfgaar worden op een zachter vuur.
3. Leg op vier vellen bakpapier een klontje boter. Snij van elk witloofstronkje een waaiertje en leg het op de boter. Leg een plakje ham op het witloof. Snij elke kipfilet in twee stukken. Leg ze op de ham. Kruid met peper.
4. Roer de bakresten van de kip los met de witte wijn. Voeg er de gevogeltefond aan toe en laat tot de helft inkoken. Kruid bij met peper en (weinig) zout. Lepel de saus over de kip. vouw de papilotten mooi dicht en leg ze in een met olie ingevette ovenschotel.
5. Zet 7 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Serveer de papilotten op voorverwarmde borden. Knip ze pas open aan tafel.