Recept
« Terug naar recepten
Pappardelle met tonijn
PT25M
Pappardelle met tonijn
Een heerlijk pappardelle met tonijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pappardelle met tonijn te bereiden
Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.
Neem een grote pan en stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie.
Voeg de tomatensaus toe. Breng op smaak met wat zout en chilipoeder. Laat 10 minuten sudderen op een laag vuurtje.
Giet de olie van de tonijn af, verdeel de tonijn in stukken en voeg bij de saus.
Spoel de kappertjes af en voeg ze samen met de olijven bij de saus. Roer alles voorzichtig om en laat even doorwarmen.
Houd 2 eetlepels van het kookwater apart en giet de beetgare pasta af in een vergiet.
Voeg de uitgelekte pasta meteen bij de saus in de pan en roer er het resterende kookwater door. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Rasp de Parmezaanse kaas. Werk af met de zongedroogde tomaten, de geraspte Parmezaanse kaas en de verse basilicum.
Serveer in de voorverwarmde borden.
Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.
Neem een grote pan en stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie.
Voeg de tomatensaus toe. Breng op smaak met wat zout en chilipoeder. Laat 10 minuten sudderen op een laag vuurtje.
Giet de olie van de tonijn af, verdeel de tonijn in stukken en voeg bij de saus.
Spoel de kappertjes af en voeg ze samen met de olijven bij de saus. Roer alles voorzichtig om en laat even doorwarmen.
Houd 2 eetlepels van het kookwater apart en giet de beetgare pasta af in een vergiet.
Voeg de uitgelekte pasta meteen bij de saus in de pan en roer er het resterende kookwater door. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Rasp de Parmezaanse kaas. Werk af met de zongedroogde tomaten, de geraspte Parmezaanse kaas en de verse basilicum.
Serveer in de voorverwarmde borden.