Recept
« Terug naar recepten
Pappardelle met wild konijn, olijven en marjolein
PT35M
Pappardelle met wild konijn, olijven en marjolein
Een heerlijk pappardelle met wild konijn, olijven en marjolein recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pappardelle met wild konijn, olijven en marjolein te bereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade. Wrijf er de stukken konijn goed mee in en zet ze in de koelkast om te marineren (minstens 12 uur).Verwarm de oven voor op180°C. Verhit een scheutje olie met een klont boter in een ovenvaste pan met dikke bodem. Bestrooi de stukken konijn met zout en peper, leg ze in de pan en bak ze rondom bruin. Doe de tijm, rozemarijn en de tenen knoflook erbij, roer alles even door en schenk de wijn erbij - het is de bedoeling dat het vlees bijna helemaal onder staat. Leg het deksel op de pan en zet de pan 2 uur in de voorverwarmde oven. Neem de pan uit de oven en zet hem weg om koud te worden. Schep het vlees uit de pan en trek het vlees met je vingers van het bot, in stukjes. Verwijder de tijm en rozemarijn uit de pan en zet deze terug op het vuur om het braadvocht wat te laten inkoken. Draai het vuur laag, roer het vlees, de olijven en marjolein door de saus en breng hem op smaak. Kook de pappardelle beetgaar. Draai het vuur onder de saus hoog en roer de pappardelle door de saus. Proef nog een laatste keer of er voldoende zout en peper in zit, zet het vuur uit en doe de Parmezaanse kaas en de laatste klont boter erbij en de schil van de citroen. Strooi er de apart gehouden tijmblaadjes over en dien zo snel mogelijk op.
ruben zegt: