KookJij

Pappardelle met wild konijn, olijven en marjolein

Een heerlijk pappardelle met wild konijn, olijven en marjolein recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pappardelle met wild konijn, olijven en marjolein te bereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade. Wrijf er de stukken konijn goed mee in en zet ze in de koelkast om te marineren (minstens 12 uur).Verwarm de oven voor op180°C. Verhit een scheutje olie met een klont boter in een ovenvaste pan met dikke bodem. Bestrooi de stukken konijn met zout en peper, leg ze in de pan en bak ze rondom bruin. Doe de tijm, rozemarijn en de tenen knoflook erbij, roer alles even door en schenk de wijn erbij - het is de bedoeling dat het vlees bijna helemaal onder staat. Leg het deksel op de pan en zet de pan 2 uur in de voorverwarmde oven. Neem de pan uit de oven en zet hem weg om koud te worden. Schep het vlees uit de pan en trek het vlees met je vingers van het bot, in stukjes. Verwijder de tijm en rozemarijn uit de pan en zet deze terug op het vuur om het braadvocht wat te laten inkoken. Draai het vuur laag, roer het vlees, de olijven en marjolein door de saus en breng hem op smaak. Kook de pappardelle beetgaar. Draai het vuur onder de saus hoog en roer de pappardelle door de saus. Proef nog een laatste keer of er voldoende zout en peper in zit, zet het vuur uit en doe de Parmezaanse kaas en de laatste klont boter erbij en de schil van de citroen. Strooi er de apart gehouden tijmblaadjes over en dien zo snel mogelijk op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ruben

ruben zegt:
De beschrijving van de bereiding is alleen een beetje vaag. De bereidingstijd 35 min bv. vergeten ze 12 uur marineren en 2 uur oven te vermelden. De benodigdheden voor de marinade zijn ook niet echt duidelijk en de thijm ook niet maar heb er altijd wat lekkers van weten te maken. Je hebt dus duidelijk ervaring nodig om uit dit recept te komen...
ruben

ruben zegt:
Het is nu de 3de keer dat ik dit ga maken en dat doe ik omdat het een geweldig recept is en ik gebruik er de beste ingrediënten voor!