KookJij

Paprika-tomatenquiche

Een heerlijk paprika-tomatenquiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprika-tomatenquiche te bereiden

Doe het meel met het zout in een kom en snijd met twee messen de boter in de kom klein.
Water toevoegen en het mengsel tot een deegbal kneden.
Het deeg uitrollen en hiermee de bakvorm (20 cm. doorsnee) bekleden, in de deegbodem een paar gaatjes prikken en de bodem 15 minuten in de oven bakken.
Oven op 180° C / gasstand 4.
Intussen de boter in een braadpan verhitten en de stukjes ui en reepjes paprika zacht bakken.
Het ui-paprikamengsel over de deegbodem verdelen en de plakjes tomaat daarop leggen.
De eieren loskloppen met room (evt. vervangen door melk), zout en peper.
Dit over de groenten gieten en alles bestrooien met kaas.
De quiche In 35 - 40 minuten in de oven goudbruin bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sjeef

sjeef zegt:
Ha ha, dat waren er 36 teveel.
Maar hoe meer mensen, hoe meer vreugd.
Natuurlijk wel even de aantallen aanpassen.
Anders is schraallhans keukenmeester. :)

Bedankt voor de attentie.

Gerard
Kip uit Eindhoven

Kip uit Eindhoven zegt:
Voor 40 personen? Lijkt me erg weinig. Zelfs voor 4 personen vind ik dit iel! Er is wel veel variatie op te verzinnen, ik zou er bijv. knoflook, gehakt of ham, prei en/of champignons bij doen!