Recept
« Terug naar recepten
Paprika-tomatenquiche
PT20M
Paprika-tomatenquiche
Een heerlijk paprika-tomatenquiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprika-tomatenquiche te bereiden
Doe het meel met het zout in een kom en snijd met twee messen de boter in de kom klein.
Water toevoegen en het mengsel tot een deegbal kneden.
Het deeg uitrollen en hiermee de bakvorm (20 cm. doorsnee) bekleden, in de deegbodem een paar gaatjes prikken en de bodem 15 minuten in de oven bakken.
Oven op 180° C / gasstand 4.
Intussen de boter in een braadpan verhitten en de stukjes ui en reepjes paprika zacht bakken.
Het ui-paprikamengsel over de deegbodem verdelen en de plakjes tomaat daarop leggen.
De eieren loskloppen met room (evt. vervangen door melk), zout en peper.
Dit over de groenten gieten en alles bestrooien met kaas.
De quiche In 35 - 40 minuten in de oven goudbruin bakken.
Water toevoegen en het mengsel tot een deegbal kneden.
Het deeg uitrollen en hiermee de bakvorm (20 cm. doorsnee) bekleden, in de deegbodem een paar gaatjes prikken en de bodem 15 minuten in de oven bakken.
Oven op 180° C / gasstand 4.
Intussen de boter in een braadpan verhitten en de stukjes ui en reepjes paprika zacht bakken.
Het ui-paprikamengsel over de deegbodem verdelen en de plakjes tomaat daarop leggen.
De eieren loskloppen met room (evt. vervangen door melk), zout en peper.
Dit over de groenten gieten en alles bestrooien met kaas.
De quiche In 35 - 40 minuten in de oven goudbruin bakken.
sjeef zegt:
Maar hoe meer mensen, hoe meer vreugd.
Natuurlijk wel even de aantallen aanpassen.
Anders is schraallhans keukenmeester. :)
Bedankt voor de attentie.
Gerard