KookJij

Paprikagoulash

Een heerlijk paprikagoulash recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprikagoulash te bereiden

Snijd het vlees in niet te kleine blokken of vraag de slager dit te doen. Snijd de uien in halve ringen. Snipper de knoflook. Snijd de paprika's zonder de zaadlijsten en de zaadjes in smalle reepjes.
Bereiden:
Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees in twee porties rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en laat het spek in het achtergebleven braadvet uitbakken. Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en de rozemarijn toe en laat nogmaals kort bakken. Blus af met het bier en breng aan de kook. Doe het vlees terug in de pan, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan circa 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de paprikareepjes toe. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en breng de saus desgewenst met allesbinder of aangeroerde maïzena op de gewenste dikte. Lekker met aardappelpuree, stokbrood of Turks brood en een gemengde sla.

Tip:
De goulash kan vantevoren worden gemaakt en hoeft voor het serveren alleen even te worden opgewarmd.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Tanja,
Je kunt zowel water, bouillon als wijn ipv bier gebruiken.
De stooftijd is ook een beetje afhankelijk van welk rundvlees je gebruikt. Mager vraagt wat kortere tijd als bijv. riblappen.
Groetjes Anna.
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Dit lijkt me een heerlijk recept maar ik ben allergie's voor hop (bier) Kan het ook met een andere vloeistof gemaakt worden? Zoals wijn of bouillon. En is 1 uur niet wat kort?
jaqeuline

jaqeuline zegt:
je kan in plaats van een flesje donker bier gewoon water er bij doen is ook heerlijk gr
;)
marina

marina zegt:
Gaan we maken.
jongenelen

jongenelen zegt:
Heb het recept gemaakt heerlijk ga het morgen weer maken, kan ik ieder een aan raden heel hartelijk bedankt.