Recept
« Terug naar recepten
Paprikagoulash
PT80M
Paprikagoulash
Een heerlijk paprikagoulash recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikagoulash te bereiden
Snijd het vlees in niet te kleine blokken of vraag de slager dit te doen. Snijd de uien in halve ringen. Snipper de knoflook. Snijd de paprika's zonder de zaadlijsten en de zaadjes in smalle reepjes.
Bereiden:
Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees in twee porties rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en laat het spek in het achtergebleven braadvet uitbakken. Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en de rozemarijn toe en laat nogmaals kort bakken. Blus af met het bier en breng aan de kook. Doe het vlees terug in de pan, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan circa 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de paprikareepjes toe. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en breng de saus desgewenst met allesbinder of aangeroerde maïzena op de gewenste dikte. Lekker met aardappelpuree, stokbrood of Turks brood en een gemengde sla.
Tip:
De goulash kan vantevoren worden gemaakt en hoeft voor het serveren alleen even te worden opgewarmd.
Bereiden:
Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees in twee porties rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en laat het spek in het achtergebleven braadvet uitbakken. Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en de rozemarijn toe en laat nogmaals kort bakken. Blus af met het bier en breng aan de kook. Doe het vlees terug in de pan, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan circa 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de paprikareepjes toe. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en breng de saus desgewenst met allesbinder of aangeroerde maïzena op de gewenste dikte. Lekker met aardappelpuree, stokbrood of Turks brood en een gemengde sla.
Tip:
De goulash kan vantevoren worden gemaakt en hoeft voor het serveren alleen even te worden opgewarmd.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tanja Hermens zegt:
Anna Koudys zegt:
Je kunt zowel water, bouillon als wijn ipv bier gebruiken.
De stooftijd is ook een beetje afhankelijk van welk rundvlees je gebruikt. Mager vraagt wat kortere tijd als bijv. riblappen.
Groetjes Anna.