Je kunt de cayenne - of chilipoeder weglaten als je niet van pittig houdt.
Eventueel een stukje verse peper gebruiken.
Lekkere saus voor zowel bij vis als bij vlees en bbq.
Of roer de saus door rijst of pasta.
Je kunt de saus van tevoren maken en opwarmen in de magnetron.
Recept
« Terug naar recepten
Paprikasaus (pittig)
PT50M
Paprikasaus (pittig)
Een smaakvolle pittige paprikasaus. Varieer met de hoeveelheid peper en maak de saus naar wens op smaak.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Antilliaans Kookboek. Fokkelien Dijkstra
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikasaus (pittig) te bereiden
De paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.
In een pannetje met 0,5 dl kokend water de paprikablokjes zachtjes laten koken voor ong 15 minuten tot ze zacht zijn. Regelmatig roeren.
Voeg dan de wijnazijn toe en alle andere ingrediënten toe en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken. Regelmatig roeren.
Zet het vuur lager of zet er een vlamverdeler onder de pan en laat het gerecht nog 30 minuten inkoken tot er een dikke saus ontstaat. Regelmatig roeren.
Pureer het mengsel met bijv een staafmixer.
In een pannetje met 0,5 dl kokend water de paprikablokjes zachtjes laten koken voor ong 15 minuten tot ze zacht zijn. Regelmatig roeren.
Voeg dan de wijnazijn toe en alle andere ingrediënten toe en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken. Regelmatig roeren.
Zet het vuur lager of zet er een vlamverdeler onder de pan en laat het gerecht nog 30 minuten inkoken tot er een dikke saus ontstaat. Regelmatig roeren.
Pureer het mengsel met bijv een staafmixer.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
grietje56 zegt:
Thnx voor het receptje!
Groetjes, Joke.
flavia zegt: