Recept
« Terug naar recepten
Parelhoen met mandarijnensaus, spinazie (zie opm)
PT45M
Parelhoen met mandarijnensaus, spinazie (zie opm)
Een heerlijk parelhoen met mandarijnensaus, spinazie (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parelhoen met mandarijnensaus, spinazie (zie opm) te bereiden
Bestrooi de parelhoenfilets met peper en zout en bak ze aan iedere kant 2 à 3 minuten en wikkel ze daarna afzonderlijk in alu. folie.
Laat 10 minuten rusten.
Mandarijnen saus:
Bak de knoflook en 2 fijngesnipperde sjalotten aan in het bakvet en voeg er de 5 gepelde mandarijnen in partjes aan toe.
Roer 5 minuten flink door.
Voeg de bouillon toe en laat 3 minuten koken, daarna met de staafmixer de massa pureren en passeren door een zeef.
Verfijn de smaak met een scheutje cognac en een snuifje cayennepeper.
Spinazie:
Was de spinazie en droog in de sladroger, hak de 2 sjalotten fijn.
Verwarm in een wok wat olijfolie en bak de sjalotten tot ze glazig zijn. Voeg geleidelijk de spinazie toe.
Wanneer alles zacht geworden is op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat, en doe er de gebakken croutons bij
Knoflookaardappelen:
Doe een flinke scheut olijfolie in de wok en voeg wanneer de olie goed heet is de aardappelblokjes toe.
Bak ze tot ze goud beginnen te kleuren en voeg er dan de 4 teentjes knoflook (klein gemaakt) er bij.
Bak nog ± 5 minuten en strooi er dan wat zout en een beetje cayennepeper over.
Laat 10 minuten rusten.
Mandarijnen saus:
Bak de knoflook en 2 fijngesnipperde sjalotten aan in het bakvet en voeg er de 5 gepelde mandarijnen in partjes aan toe.
Roer 5 minuten flink door.
Voeg de bouillon toe en laat 3 minuten koken, daarna met de staafmixer de massa pureren en passeren door een zeef.
Verfijn de smaak met een scheutje cognac en een snuifje cayennepeper.
Spinazie:
Was de spinazie en droog in de sladroger, hak de 2 sjalotten fijn.
Verwarm in een wok wat olijfolie en bak de sjalotten tot ze glazig zijn. Voeg geleidelijk de spinazie toe.
Wanneer alles zacht geworden is op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat, en doe er de gebakken croutons bij
Knoflookaardappelen:
Doe een flinke scheut olijfolie in de wok en voeg wanneer de olie goed heet is de aardappelblokjes toe.
Bak ze tot ze goud beginnen te kleuren en voeg er dan de 4 teentjes knoflook (klein gemaakt) er bij.
Bak nog ± 5 minuten en strooi er dan wat zout en een beetje cayennepeper over.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
Redactie Kookjij
bertal zegt:
kunnen onder de spinazie,
heb de receptuur aangepast.
bedankt, :);)gr Bert