Recept
« Terug naar recepten
Parelhoenborst op koolrabi met trompettes de mort
PT40M
Parelhoenborst op koolrabi met trompettes de mort
Een heerlijk parelhoenborst op koolrabi met trompettes de mort recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parelhoenborst op koolrabi met trompettes de mort te bereiden
De parelhoenborsten met zout en peper kruiden.
Op de huidzijde in hete boter knapperig bruin braden, kort de andere kant kleuren enweer op de huidzijde leggen.
3 sjalotten schoon maken, fijn snijden en samen met de tijm en de rozemarijn toevoegen aan het parelhoen en het geheel gedurende 8 min. bij 200 graden in de oven schuiven.
1 sjalot schoonmaken, fijn snijden en in wat boter aanbraden.
De paddestoelen toevoegen, 5 min laten sudderen en kort voor het serveren de kervel erover strooien.
De koolrabi schillen en in julienne snijden.
In de room beetgaar koken.
Eruit halen en de room verder inkoken.
(eventueel binden)
De koolrabi weer toevoegen en op smaak brengen met wat zout, peper em nootmuskaat.
PRESENTATIE:
De koolrabi in het midden van het bord plaatsen.
Het parelhoen daarop plaatsen.
De paddestoelen eromheen leggen.
Tenslotte een beetje jus op de borst gieten, het moet een beetje op de koolrabi "marmeren"
Garneren met verse kervel
Op de huidzijde in hete boter knapperig bruin braden, kort de andere kant kleuren enweer op de huidzijde leggen.
3 sjalotten schoon maken, fijn snijden en samen met de tijm en de rozemarijn toevoegen aan het parelhoen en het geheel gedurende 8 min. bij 200 graden in de oven schuiven.
1 sjalot schoonmaken, fijn snijden en in wat boter aanbraden.
De paddestoelen toevoegen, 5 min laten sudderen en kort voor het serveren de kervel erover strooien.
De koolrabi schillen en in julienne snijden.
In de room beetgaar koken.
Eruit halen en de room verder inkoken.
(eventueel binden)
De koolrabi weer toevoegen en op smaak brengen met wat zout, peper em nootmuskaat.
PRESENTATIE:
De koolrabi in het midden van het bord plaatsen.
Het parelhoen daarop plaatsen.
De paddestoelen eromheen leggen.
Tenslotte een beetje jus op de borst gieten, het moet een beetje op de koolrabi "marmeren"
Garneren met verse kervel