Recept
« Terug naar recepten
Parelhoenbout met peertje en pommes duchesses
PT55M
Parelhoenbout met peertje en pommes duchesses
Een heerlijk parelhoenbout met peertje en pommes duchesses recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Parelhoenbout met peertje en pommes duchesses te bereiden
1. Schil de peren, snij ze in twee en haal het klokhuis eruit. Kook de peren in rode wijn, met de suiker en alle aromaten (takje tijm, kaneelstok, stukje citroenschil en kruidnagel) gedurende 45 minuten. Laat de peertjes afkoelen in het kookvocht.
2. Kruid de parelhoenbouten met peper en zout. Smelt wat boter in de pan en kleur de parelhoenbouten. Laat onder gesloten deksel verder garen op een zacht vuur gedurende 45 minuten.
3. Snij de savooikool in fijne reepjes; bak in een pan met een klontje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4. Bak de pommes duchesses in de frietketel of in de oven (zie instructies op de verpakking).
5. Serveer de parelhoenbout met een peertje, een toefje savooikool en enkele pommes duchesses.
2. Kruid de parelhoenbouten met peper en zout. Smelt wat boter in de pan en kleur de parelhoenbouten. Laat onder gesloten deksel verder garen op een zacht vuur gedurende 45 minuten.
3. Snij de savooikool in fijne reepjes; bak in een pan met een klontje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4. Bak de pommes duchesses in de frietketel of in de oven (zie instructies op de verpakking).
5. Serveer de parelhoenbout met een peertje, een toefje savooikool en enkele pommes duchesses.