KookJij

Parelhoenbouten

Een heerlijk parelhoenbouten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Parelhoenbouten te bereiden

Marineer de bouten met de kruiden, honing en rode porto laat een nachtje rusten.
Haal de bouten uit de marinade en dep droog, wentel in bloem en bak deze krokant aan.
Neem een vuurvaste schotel, beboter deze, leg de bouten erin en giet de marinade erover. Bak deze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ± 40 min. gaar. Serveer zeer warm

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Deze parelhoenbouten werden geserveerd met een portsausje , brickdeeggevuld met pittige veldsla en aardappel krieltjes .
Deze zijn te vinden op mijn recepten pagina.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Petra gewoon op je gevoel verder gaan. Je kan op het laatste moment nog altijd bijkruiden. Veel succes bij het kokkerellen. Groetjes Hilde
Petra

Petra zegt:
Wat zijn de hoeveelheden van alle ingrediënten ik ga er 12 maken
Alvast bedankt
boomer

boomer zegt:
Dank je Hilde, lijkt me inderdaad een goed plan zo'n farce van kalkoengehakt en paddestoelen, Ga het proberen, je hoort nog van me, gr. Tineke:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Tinneke , sorry voor het laat reageren , wat dacht je van een farce van kalkoen met verschillende soorten champignons .Nog niet geprobeerd maar kalkoen opgevuld met kalkoen gehakt met noorder krieken kwam ineens in me op wie weet iets heel apart .Of een groente mengeling zou zeggen laat iets weten ...ben benieuwd hoe je kalkoentje eruit gaat zien groetjes van ons 3 :);):p en in elk geval prettige feestdagen
boomer

boomer zegt:
Hoi Hilde, dank je voor dit recept. Lijkt me heerlijk. Vraagje: zou jij ook een lekker recept voor gevulde kalkoen hebben? Vast wel. Wil je mij daar tips voor geven? Alvast bedankt, gr. Tineke