Recept
« Terug naar recepten
Parelhoenfilet gevuld met heilbot ( zie opm )
PT50M
Parelhoenfilet gevuld met heilbot ( zie opm )
Een heerlijk parelhoenfilet gevuld met heilbot ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parelhoenfilet gevuld met heilbot ( zie opm ) te bereiden
Parelhoenfilet:
Parelhoenfilet opensnijden en aan de binnenkant licht met peper bestrooien.
Parelhoenfilet vullen met 50 gram gerookte heilbot.
De filet dichtmaken en opbinden met spek en keukengaren.
De filet in olie of boter enkele minuten aanzetten en vervolgens op een bakplaat ongeveer 15 min. garen op 180 graden C.
Voor uitserveren keukengaren verwijderen.
Saus:
Olie of boter verhitten en schoongemaakte sjalotten in zijn geheel aanfruiten.
dan 1 1/2 el bruine basterdsuiker bij de sjalotten voegen en zacht laten smelten.
Afblussen met de amaretto, azijn, bouillon ( fond ) en room.De saus laten inkoken tot de helft en op smaak brengen met peper en wat zout.
Pommes duchees:
Schil de aardappelen en verdeel deze in partjes.
Kook de aardappelen in weinig water goed gaar.
afschudden, pureren, boter, melk, eierdooiers toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
De massa goed vermengen.
Doe massa in spuitzak en spuit toefjes op bakplaat.
Plaats bakplaat in voorverwarmde oven ( 180-200 graden ) en bak ze goudbruin, krokant af.
Peultjes:
Maak de peultjes schoon.
Let op, dat er geen draadjes blijven zitten.
Was de schoongemaakte peultjes.
Breng ruim water, waaraan naar smaak zout is toegevoegd, aan de kook.
Doe de peultjes in het kokend water en laat deze ca 8 min. koken.
Schud de peultjes af, voeg een klontje boter toe en laat het geheel nog even met gedloten deksel in de pan staan.
Parelhoenfilet opensnijden en aan de binnenkant licht met peper bestrooien.
Parelhoenfilet vullen met 50 gram gerookte heilbot.
De filet dichtmaken en opbinden met spek en keukengaren.
De filet in olie of boter enkele minuten aanzetten en vervolgens op een bakplaat ongeveer 15 min. garen op 180 graden C.
Voor uitserveren keukengaren verwijderen.
Saus:
Olie of boter verhitten en schoongemaakte sjalotten in zijn geheel aanfruiten.
dan 1 1/2 el bruine basterdsuiker bij de sjalotten voegen en zacht laten smelten.
Afblussen met de amaretto, azijn, bouillon ( fond ) en room.De saus laten inkoken tot de helft en op smaak brengen met peper en wat zout.
Pommes duchees:
Schil de aardappelen en verdeel deze in partjes.
Kook de aardappelen in weinig water goed gaar.
afschudden, pureren, boter, melk, eierdooiers toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
De massa goed vermengen.
Doe massa in spuitzak en spuit toefjes op bakplaat.
Plaats bakplaat in voorverwarmde oven ( 180-200 graden ) en bak ze goudbruin, krokant af.
Peultjes:
Maak de peultjes schoon.
Let op, dat er geen draadjes blijven zitten.
Was de schoongemaakte peultjes.
Breng ruim water, waaraan naar smaak zout is toegevoegd, aan de kook.
Doe de peultjes in het kokend water en laat deze ca 8 min. koken.
Schud de peultjes af, voeg een klontje boter toe en laat het geheel nog even met gedloten deksel in de pan staan.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Haagse Begtje zegt:
bertal zegt:
Is misschien raar vis met Gevogelte, maar heerlijk met Amarettosaus:):)
m.v.g. Bert Allers