Recept
« Terug naar recepten
Parelhoenfilet met knolselderijpuree en portbalsamicodressing
PT60M
Parelhoenfilet met knolselderijpuree en portbalsamicodressing
Een heerlijk parelhoenfilet met knolselderijpuree en portbalsamicodressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parelhoenfilet met knolselderijpuree en portbalsamicodressing te bereiden
Meng voor de dressing alle ingrdiënten,behalve de olie,met de staafmixer.Giet dan langzaam de olie erbij tot de dressing gaat binden.Kook de blokjes knolselderij gaar in de melk en maak er een puree van.Roer de crème fraïche erdoor.Verwarm de boter en bak de filets aan beide kanten bruin.Bestrooi ze met zout.Verwarm een grillpan en grill de filets kort aan beide kanten, tot het vlees rosè is.Roer voor de vinaigrette olie, port en azijn door elkaar.Frituur de reepjes knolselderij tot ze lichtbruin zijn.Snij de filets in dunne plakjes en serveer ze met de puree.Giet de dressing eromheen en druppel de vinaigrette erover. Garneer met de gefrituurde selderij.