Recept
« Terug naar recepten
Parfaitsoufflé van Dom Benedictine (zie opm)
PT45M
Parfaitsoufflé van Dom Benedictine (zie opm)
Een heerlijk parfaitsoufflé van dom benedictine (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
igen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parfaitsoufflé van Dom Benedictine (zie opm) te bereiden
BEREIDING PARFAIT:
Klop de eierdooiers samen met de warme suikerstroop "au bain marie"lintvormig.
Hierna koud kloppen en likeur toevoegen.
Sla de slagroom tot yoghurtdikte en spatel deze door het eimengsel.
Draai in sorbetiére goed koud en plaats tot uitserveren in diepvries.
CHOCOLADESCHUIM:
De eierdooiers met de melk, likeur, suikeräu bain marie" lobbig slaan, daarna gesmolten chocolade en geslagen room toevoegen.
OUBLIEBAKJES:
Klop de eiwitten met de suiker tot massa schuimig is.
Meng deze met de gezeefde bloem, voeg daarna de niet te warme gesmolten boter en amandelpoeder toe.
Parfumeer met wat Dom Benedictine.
Bedek bakplaat met bakpapier en leg van het beslag rondjes met ee doorsnee van 12 cm hierop.
Bak ze in een oven van 180 graden C. lichtbruin en gaar.
Leg de nog warme oublies een voor een vanuit de oven op een omgekeerd kopje.
(dat met boter bestreken is) en druk aan tot bakje ontstaat.
UITSERVEREN:
Plaats een oubliebakje op het bord, bestrooi binnenzijde met poedersuiker en leg hierin de parfait.
Nappeer wat chocoladeschuim er naast en garneer enkele bessen en stukjes aardbei.
Klop de eierdooiers samen met de warme suikerstroop "au bain marie"lintvormig.
Hierna koud kloppen en likeur toevoegen.
Sla de slagroom tot yoghurtdikte en spatel deze door het eimengsel.
Draai in sorbetiére goed koud en plaats tot uitserveren in diepvries.
CHOCOLADESCHUIM:
De eierdooiers met de melk, likeur, suikeräu bain marie" lobbig slaan, daarna gesmolten chocolade en geslagen room toevoegen.
OUBLIEBAKJES:
Klop de eiwitten met de suiker tot massa schuimig is.
Meng deze met de gezeefde bloem, voeg daarna de niet te warme gesmolten boter en amandelpoeder toe.
Parfumeer met wat Dom Benedictine.
Bedek bakplaat met bakpapier en leg van het beslag rondjes met ee doorsnee van 12 cm hierop.
Bak ze in een oven van 180 graden C. lichtbruin en gaar.
Leg de nog warme oublies een voor een vanuit de oven op een omgekeerd kopje.
(dat met boter bestreken is) en druk aan tot bakje ontstaat.
UITSERVEREN:
Plaats een oubliebakje op het bord, bestrooi binnenzijde met poedersuiker en leg hierin de parfait.
Nappeer wat chocoladeschuim er naast en garneer enkele bessen en stukjes aardbei.