Recept
« Terug naar recepten
Parijse hoorn met mango-mousse en amareno-kersensa
PT80M
Parijse hoorn met mango-mousse en amareno-kersensa
Een heerlijk parijse hoorn met mango-mousse en amareno-kersensa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parijse hoorn met mango-mousse en amareno-kersensa te bereiden
Verwarm een oven voor tot 150º C. Zorg dat alle ingrediënten voor de oublies op kamer-temperatuur zijn ! Roer de zachte boter met een garde glad en voeg de poeder- en de vanillesuiker toe. Voeg dan één voor één de eiwitten toe. Stop met de garde zodra de massa glad is. Spatel er dan de gezeefde bloem door. Maak op een met bakpapier beklede bakplaat deegrondjes van 12 cm Ø. Bak ze in de voorver-warmde oven in ca 10 minuten mooi goudbruin af. Vorm ze, als ze nog warm zijn, met een metalen hoorn tot een oublie. Laat ze afkoelen en bewaar ze, tot verder gebruik, in een goed af te sluiten blik of plastic bak. Maak 12 hoorntjes.
Week de gelatine in ruim koud water. Pureer voor de mango-mousse het mango vruchtvlees. Meng de suiker met wat puree, verhit dit en los er de uitgeknepen gelatine in op. Voeg dit bij de mangopuree. Als de massa wat gaat binden de stijfgeslagen room er met de bolle kant van een lepel door spatelen. Laat het dan verder opstijven
Vermeng voor de kersensaus het amareno-kersensap met het sinaasappelsap. Hak de amareno-kersen in stukjes en roer die door het sap. Bind het geheel zo nodig met wat aardappelmeel, aangemaakt met wat sap.
Serveren
Doe de mango-mousse in een spuitzak en vul er, nèt voor het uitserveren, de oublies, uit het blik of plastic bak, mee. Spuit bovenop de oublie een klein rozetje van mango-mousse en steek daar een munt-kroontje in. Leg ze op een gewoon bord en garneer het met de kersensaus.
Week de gelatine in ruim koud water. Pureer voor de mango-mousse het mango vruchtvlees. Meng de suiker met wat puree, verhit dit en los er de uitgeknepen gelatine in op. Voeg dit bij de mangopuree. Als de massa wat gaat binden de stijfgeslagen room er met de bolle kant van een lepel door spatelen. Laat het dan verder opstijven
Vermeng voor de kersensaus het amareno-kersensap met het sinaasappelsap. Hak de amareno-kersen in stukjes en roer die door het sap. Bind het geheel zo nodig met wat aardappelmeel, aangemaakt met wat sap.
Serveren
Doe de mango-mousse in een spuitzak en vul er, nèt voor het uitserveren, de oublies, uit het blik of plastic bak, mee. Spuit bovenop de oublie een klein rozetje van mango-mousse en steek daar een munt-kroontje in. Leg ze op een gewoon bord en garneer het met de kersensaus.