Recept
« Terug naar recepten
Pasta Carbonara met Artisjokken
PT60M
Pasta Carbonara met Artisjokken
Een heerlijk pasta carbonara met artisjokken recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta Carbonara met Artisjokken te bereiden
*Snij de artisjokkenharten in niet al te grote dunne plakjes.
*Bak deze plakjes zo goed en kwaad als het gaat krokant in 2-3 eetlepels olijfolie,.samen met de knoflook,uitjes, peterselie, witte wijn en peper uit de molen. Blijf al roerend bakken tot het vocht is verdampt en houd deze massa warm.
*Snij het spek in reepjes en daarna in kleine 4-kantjes en bak die uit in wat olijfolie,spek moet wel zacht blijven..
*Maak een mengsel van de eieren,dooiers, 2 eetlepels olie, helft van de kaas en peper uit de molen (de kaas is al zout genoeg van zichzelf),de room (en voeg hieraan eventueel zo nodig toe tot 1 kopje kookvocht van de pasta).
*Kook de pasta al dente en houd dus evt.nog wat kookvocht achter.
*Bak in een grote anti-aanbak pan of grote pan met dikke bodem de uitgelekte pasta samen met de spekjes (in de eetlepels boter en een paar eetlepels achtergehouden kookvocht.)
*Doe er vervolgens van het vuur af het eiermengsel bij en roer krachtig en langdurig door tot de eieren dik-romig zijn geworden.
NOTA BENE:
We kunnen er eventueel nog een kopje kleine doperwtjes doorwerken en / of het verrijken met in dobbelsteentjes gesneden aubergines die gaar gebakken zijn in roomboter.
*Bak deze plakjes zo goed en kwaad als het gaat krokant in 2-3 eetlepels olijfolie,.samen met de knoflook,uitjes, peterselie, witte wijn en peper uit de molen. Blijf al roerend bakken tot het vocht is verdampt en houd deze massa warm.
*Snij het spek in reepjes en daarna in kleine 4-kantjes en bak die uit in wat olijfolie,spek moet wel zacht blijven..
*Maak een mengsel van de eieren,dooiers, 2 eetlepels olie, helft van de kaas en peper uit de molen (de kaas is al zout genoeg van zichzelf),de room (en voeg hieraan eventueel zo nodig toe tot 1 kopje kookvocht van de pasta).
*Kook de pasta al dente en houd dus evt.nog wat kookvocht achter.
*Bak in een grote anti-aanbak pan of grote pan met dikke bodem de uitgelekte pasta samen met de spekjes (in de eetlepels boter en een paar eetlepels achtergehouden kookvocht.)
*Doe er vervolgens van het vuur af het eiermengsel bij en roer krachtig en langdurig door tot de eieren dik-romig zijn geworden.
NOTA BENE:
We kunnen er eventueel nog een kopje kleine doperwtjes doorwerken en / of het verrijken met in dobbelsteentjes gesneden aubergines die gaar gebakken zijn in roomboter.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN: Doe de pasta in voorverwarmde borden, verdeel de artisjokken over de pasta en bestrooi met de rest van de Pecorino kaas.
moniek zegt: