Recept
« Terug naar recepten
Pasta Carbonara met broccoli
PT20M
Pasta Carbonara met broccoli
Een van mijn favo gerechten is pasta Carbonara maar omdat daar
helemaal geen groente in zit maak ik er vaak nog een salade bij.
Van mijn zoon hoorde ik dat ze in het studentenhuis vaak pasta carbonara
maakten met broccoli erin. Aangezien broccoli bij mij in de categorie
"superfood" valt heb ik het dus ook maar eens uitgeprobeerd. Dat het in
deze hoedanigheid nog vaker op tafel komt is zeker.
Een goede mix tussen gezond en comfortfood.
In plaats van broccoli kun je ook met doperwtjes of paddenstoelen
variëren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta Carbonara met broccoli te bereiden
- Snij roosjes van de broccoli en kook ze 5 min. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Bak de spekjes uit en kook intussen de pasta (spaghetti) al dente.
- Doe de eieren in een kom en doe hier de geraspte kaas bij (hou een beetje achter voor de garnering) en meng het goed door elkaar en zet opzij.
- Giet de pasta af (bewaar een beetje van het kookvocht) en doe de gekookte pasta meteen bij de uitgebakken spekjes, meng het goed door elkaar.
- BELANGRIJK: Haal de pan van het vuur af en voeg het ei/kaas mengsel ook toe, schep alles goed door elkaar. (Voeg eventueel een klein beetje van het kookvocht toe voor een smeuïg geheel.)
- Voeg als laatste de broccoli toe, schep alles goed door elkaar en draai er wat versgemalen peper overheen.
- Serveer de pasta direct en strooi er de overgebleven kaas overheen.