KookJij

Pasta Garbourara (=Garnalen-Boursin-Arabiata)

Een heerlijk pasta garbourara (=garnalen-boursin-arabiata) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta Garbourara (=Garnalen-Boursin-Arabiata) te bereiden

*Verwarm de olie in een wok en fruit de prei zacht en glazig. Roer er vervolgens de Arabiata tomatensaus door en laat even een paar minuten pruttelen. Doe er vervolgens de garnalen door en verwarm nog een paar minuten (niet te lang, want dan worden de garnalen taaie stukjes gummi).
*Kook de pasta al dente, giet af (houd een kopje kookvocht achter voor eventualiteiten) en doe daar veel vers gemalen zwarte peper op met een lepeltje olie tegen het plakken. Goed losroeren. Terwijl de pasta nog goed warm is, de Boursin er door roeren. Houd dit lekker wam in de oven bv op 65 - 70°C.
Het is beste om de pasta eerst gebruiksklaar te maken en daarna pas de prei-tomaten-garnalen saus ivm de garnalen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde borden en giet daarover de tomaten-preisaus met garnalen. Maak af met wat bieslook en/of basilicum of koriander blaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

enilorac

enilorac zegt:
Leuke benaming, ga het zeker een keer maken in de zomermaanden. Printer staat al aan . . . .
Groetjes,
Enilorac