Recept
« Terug naar recepten
Pasta: macaroni Provencaals
PT30M
Pasta: macaroni Provencaals
Een heerlijk pasta: macaroni provencaals recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta: macaroni Provencaals te bereiden
Macaroni beetgaar koken voeg een beetje provencaalse kruiden toe.
Maak een witte saus van de boter, bloem en melk kruiden met de provencaalse kruiden.
De gekookte hesp in blokjes snijden, voeg deze bij de saus evenzeer de gemalen kaas eronder mengen. Voeg als laatste de macaroni toe en roer alles goed onder elkaar.
Courgette: 2 dikke schijven snijden, 4 dunne schijven snijden. Bak deze een beetje aan in boter met evenzeer gekruid met de provencaalse kruiden. De overschotjes van de courgette in fijne brunoise snijden.
Tomaten in dunne schijven snijden. De onderkant en bovenkant van de tomaat evenzeer in brunoise snijden.
Neem de uitsteekvorm en zet op bord begin te vullen, een dikke schijf courgette, een schijf tomaat, de macaroni met saus vervolgens opnieuw de courgette, tomaat en pasta met saus.
Het tomaatje erbovenop en zet even onder de grill. Verwijder de uitsteekvorm.
Garneer het bord af met de brunoise van tomaat en courgette en de geraspte kazen.
Maak een witte saus van de boter, bloem en melk kruiden met de provencaalse kruiden.
De gekookte hesp in blokjes snijden, voeg deze bij de saus evenzeer de gemalen kaas eronder mengen. Voeg als laatste de macaroni toe en roer alles goed onder elkaar.
Courgette: 2 dikke schijven snijden, 4 dunne schijven snijden. Bak deze een beetje aan in boter met evenzeer gekruid met de provencaalse kruiden. De overschotjes van de courgette in fijne brunoise snijden.
Tomaten in dunne schijven snijden. De onderkant en bovenkant van de tomaat evenzeer in brunoise snijden.
Neem de uitsteekvorm en zet op bord begin te vullen, een dikke schijf courgette, een schijf tomaat, de macaroni met saus vervolgens opnieuw de courgette, tomaat en pasta met saus.
Het tomaatje erbovenop en zet even onder de grill. Verwijder de uitsteekvorm.
Garneer het bord af met de brunoise van tomaat en courgette en de geraspte kazen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.