Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas
PT45M
Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas
Dit recept lijkt nogal op dat van de pasta puttanesca. Het is snel klaar en kan voor grote gezelschappen worden gebruikt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Low Carb - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas te bereiden
- Kook de spaghetti al dente, giet af - bewaar 350 cc kookvocht - en zet even apart.
- Verhit de olie op een matig vuurtje met de knoflook, tot die gaat kleuren en doe er dan de ansjovisjes bij. Druk de visjes stuk met een houten lepel en roer net zo lang tot de ansjovis geheel is opgenomen door de olie.
- Giet dan 300 cc kookvocht bij de olie - mix en vervolgens 1 kop Parmezaanse kaas. Roer tot de kaas geheel is weggesmolten en voeg dan de pasta toe met de boter,sambal en veel vers gemalen zwarte peper.
- Blijf flink roeren tot de pasta bijna geheel gaar is en de saus begint in te dikken.
- Haal van het vuur af en roer er snel de citroenrasp door met het citroen sap en vervolgens de peterselie.
- Dien direct op
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Hierbij kun je in wezen alle wijnen drinken, maar waarschijnlijk is een rosé wijn het smakelijkst.