KookJij

Pasta met bloemkool

De zoveelste lekkere variant van een pasta gerecht!
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met bloemkool te bereiden

  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, kook deze 5 minuten in 1 dl. water, giet af.
  2. Kook de pasta. (zie verpakking)
  3. Leg de ansjovis 1 uur in melk, nadien afspoelen en fijnhakken.
  4. Verhit boter en olie in de hapjespan, voeg fijngesneden knoflook toe en laat even bakken.
  5. Voeg de spekblokjes en ansjovis toe en laat 3 minuten bakken.
  6. Voeg tomatenblokjes toe, de fijngehakte peterselie en kruid met peper en zout.
  7. Laat het geheel onder deksel 20 minuten sudderen.
  8. Meng de bloemkool en uitgelekte paésta onder de saus.
  9.  Dien op met geraspte kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Je weet het inmiddels al, ik ben een echte pasta liefhebber! Deze staat ook bij mijn favorieten! :-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Laat het jullie smaken!! Een echt vlaamse compromis!!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank voor je reactie. Ik dacht dat al. Ik ben wel van de hartige hap, maar mijn lief niet zo. Dan is dit wel een oplossing.
Fijn weekend!
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Ja Anna, voor het ergste zout weg te krijgen, natuurlijk ieder zijn smaak !!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een leuke combinatie, met de ansjovis, Jeannine! Leg je de vis in de melk om het ergste zout weg te krijgen? ;-)