Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Cinque Pi Saus
PT30M
Pasta met Cinque Pi Saus
Een heerlijk pasta met cinque pi saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Cinque Pi Saus te bereiden
Cinque Pi wil zeggen 5 x de letter "P". Deze saus bestaat ook in vele gedaantes. Deze variant is er eentje van. In Italië zelf zie je deze saus niet, des te vaker in het Italiaans sprekende deel van Zwitserland.
1).Breng de room tegen de kook aan en voeg de ander 4 "P's" toe.
Roer ze er een voor een door en laat dan even inkoken, zodat de saus kan indikken
2).Wanneer de saus is ingedikt een flinke mespunt vers geraspte nootmuskaat er door roeren.
3).Houd de saus warm terwijl de pasta die gebruikt gaat worden lege artis al dente wordt gegaard.
4).Roer de pasta door saus.
1).Breng de room tegen de kook aan en voeg de ander 4 "P's" toe.
Roer ze er een voor een door en laat dan even inkoken, zodat de saus kan indikken
2).Wanneer de saus is ingedikt een flinke mespunt vers geraspte nootmuskaat er door roeren.
3).Houd de saus warm terwijl de pasta die gebruikt gaat worden lege artis al dente wordt gegaard.
4).Roer de pasta door saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Op voorverwarmde borden met wat extra gehakte peterselie en geraspte kaas
djmagich zegt:
De waarde is gelijk aan 1 milliliter.