Recept
« Terug naar recepten
Pasta met een Saus van Mortadella
PT40M
Pasta met een Saus van Mortadella
Neem eens een pasta, die klein van vorm is, zoals pasta die op rijst lijkt (orza),of oortjes (orecchietta),risi, slakjes (lumache), ziti, occhi di pernice, etc. De pasta gerechten bestaan uit een pasta, een saus en vaak kaas.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met een Saus van Mortadella te bereiden
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit daarin aan de sjalotten en de knoflook, tot de sjalotten zacht zijn geworden.
- Voeg dan toe de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en voeg klont voor klont de roomboter toe en blijf goed roeren.
- De saus wordt ook wat lobbiger dan. Dan kunnen de stukjes mortadella er bij en de citroenzeste. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de doperwtjes er bij.
- Ondertussen een grote pan water met zout opgezet (1 eetlepel zout op 2 liter water) en daarin de pasta al dente koken.
- Pasta laten uitlekken (beetje van het kookwater bewaren) en door de mortadella saus roeren met de helft van de muntblaadjes en de geraspte kaas.
- Verdeel over de voorverwarmde bordjes en bestrooi met de overgebleven munt en geraspte kaas.
- Mooie primo.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er een gekoelde Italiaanse droge witte wijn bij.