Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Gebakken Kappertjes en Ham-Tomaat
PT45M
Pasta met Gebakken Kappertjes en Ham-Tomaat
Een heerlijk pasta met gebakken kappertjes en ham-tomaat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Gebakken Kappertjes en Ham-Tomaat te bereiden
1).Stort de kappertjes op het bord met maïzena en rol ze daar goed en stevig door. Doe ze dan in een zeef om het surplus aan meel weg te schudden.
2).In een grote pan met dikke bodem de olie verhitten en daarin de kappertjes frituren gedurende ± 3minuten.
3).Haal de kappertjes uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4).Giet de olie in een kommetje, behalve ± 3 eetlepels.
Daarin worden de ansjovisjes weggesmolten en de knoflook goudbruin gebakken.
5).Hier bij de linten ham één voor één doen tot die bruinig worden.
6).Nu gaan de tomaten er bij en de sambal. Fruit dit net zo lang tot de tomaten gaan "smelten" en doe er dan de basilicum bij.
7).Onderwijl is de pasta al dente gekookt en afgegoten (125 cc kookvocht achterhouden)
8).Nu gaat de pasta er bij met de 125 cc kookvocht. Goed doorroeren.
2).In een grote pan met dikke bodem de olie verhitten en daarin de kappertjes frituren gedurende ± 3minuten.
3).Haal de kappertjes uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4).Giet de olie in een kommetje, behalve ± 3 eetlepels.
Daarin worden de ansjovisjes weggesmolten en de knoflook goudbruin gebakken.
5).Hier bij de linten ham één voor één doen tot die bruinig worden.
6).Nu gaan de tomaten er bij en de sambal. Fruit dit net zo lang tot de tomaten gaan "smelten" en doe er dan de basilicum bij.
7).Onderwijl is de pasta al dente gekookt en afgegoten (125 cc kookvocht achterhouden)
8).Nu gaat de pasta er bij met de 125 cc kookvocht. Goed doorroeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de pasta over de borden en daarover de gefrituurde kappertjes. Garneer af met wat extra basilicum en de geraspte kaas.