Recept
« Terug naar recepten
Pasta met gekonfijte wortel, rozijnen, kappertjes en pijnboompitten
PT30M
Pasta met gekonfijte wortel, rozijnen, kappertjes en pijnboompitten
Een heerlijk pasta met gekonfijte wortel, rozijnen, kappertjes en pijnboompitten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met gekonfijte wortel, rozijnen, kappertjes en pijnboompitten te bereiden
- Laat de rozijnen weken in warm water tot ze opzwellen. Giet af. Fruit de look 1 min in de olijfolie. Doe de tagliatelle van wortel en de witte wijn erbij en laat sudderen op een erg zacht vuur terwijl je af en toe voorzichtig omroert.
- Spoel de kappertjes en laat uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Giet de kappertjes, de peterselie, de citroenzeste, de rozijnen en de pijnboompitten bij de wortels en laat verder bakken op een zacht vuur. Kruid naar eigen smaak met de Espelette-peper en zout.
- Kook de pasta in gezouten water. Giet af en meng onder het wortelmengsel. Serveer met de geraspte Parmezaan.