Recept
« Terug naar recepten
Pasta met gorgonzolasaus
PT15M
Pasta met gorgonzolasaus
Tip: Er kunnen meerdere variaties op de gorgonzola worden gemaakt.
Bijvoorbeeld: verse roomkaas, camembert, brie, geraspte belegen kaas, Boursin, danish blue.
Bereiding
Hoe Pasta met gorgonzolasaus te bereiden
Breng ruim water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle in circa 8 minuten beetgaar.
Schil ondertussen de peren en snijd ze in stukjes. Hak de pecannoten. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze fijn.
Verwarm de margarine. Bak de bosui circa 3 minuten. Doe de creme fraiche en witte wijn erbij. Laat de gorgonzola op laag vuur in de creme fraiche en wijn smelten. Roer zo af en toe.
Giet de pasta af. Schep de stukjes peer en pecannoten door de pasta en schep de pasta in een voorverwarmde schaal.
Breng de gorgonzolasaus op smaak met vers gemalenpeper. Schep hem door de pasta. Strooi de peterselie erover.
TIP:
Er kunnen meerdere variaties op de gorgonzola worden gemaakt.
Bijvooorbeeld; verse roomkaas, camembert, brie, geraspte belegen kaas, Boursin, danish blue.
Schil ondertussen de peren en snijd ze in stukjes. Hak de pecannoten. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze fijn.
Verwarm de margarine. Bak de bosui circa 3 minuten. Doe de creme fraiche en witte wijn erbij. Laat de gorgonzola op laag vuur in de creme fraiche en wijn smelten. Roer zo af en toe.
Giet de pasta af. Schep de stukjes peer en pecannoten door de pasta en schep de pasta in een voorverwarmde schaal.
Breng de gorgonzolasaus op smaak met vers gemalenpeper. Schep hem door de pasta. Strooi de peterselie erover.
TIP:
Er kunnen meerdere variaties op de gorgonzola worden gemaakt.
Bijvooorbeeld; verse roomkaas, camembert, brie, geraspte belegen kaas, Boursin, danish blue.
jumpie zegt: