Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Krab
PT35M
Pasta met Krab
Hoewel het recept oorspronkelijk bedoeld is met Dungeness Krab (een soort, die bv aan de oostkust van de U.S.A, voorkomt). Kan men ook onze "gewone" krab daarvoor gebruiken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Krab te bereiden
- Zet een flinke pan op met een paar liter water en een eetlepel zout en breng die aan de kook.
- Ondertussen worden de gesnipperde ui, lombok en knoflook in de hete roomboter aangezweet.
- Voeg de prosecco toe met de crême fraiche en laat dit 10 - 12 minuten doorkoken, tot de saus gaat indikken.
- Terwijl de saus aan het indikken is, de pasta beetgaar koken en afgieten.
- Dan gaat de zeste en het citroensap in de saus en vervolgens de krab.
- Dan werken we de pasta door het krab-mengsel en roeren dan nog eens de peterselie er door.
- Maak af met peper en zeezout en dien direct op in voorverwarmde borden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Een droge witte wijn past hier goed bij.