Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Luxe Vlees-Tomatensaus
PT150M
Pasta met Luxe Vlees-Tomatensaus
Een heerlijk pasta met luxe vlees-tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8-12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Luxe Vlees-Tomatensaus te bereiden
*Verhit in een grote anti-aanbak pan de olie en de boter en voeg hieraan toe zodra de vetten heet zijn de de fijngemaakte groentes en de gesnipperde uien en knoflook. Roer regelmatig door tot na ± 15 minuten de groentes zacht geworden zijn en de uien glazig.
*Doe dan alle vleessoorten bij de groentemassa en zet het vuur hoog.
Wel goed blijven roeren en het vlees intussen ook ontklonteren met de achterkant van een houten lepel. Blijf dit doen totdat het vlees bruinig is geworden.
*Voeg dan toe het tomatenconcentraat, de nootmuskaat, zout en peper en vervolgens het room-melk mengsel. Roer dit goed door en maak er een homogene massa van.
*Zet nu het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat dit 75 - 90 minuten sudderen onder zo nu en dan omroeren.
*Zet ondertussen een ruime pan water op met zout en breng aan de kook. Doe een 10-tal minuten voor het het gereed-zijn van de saus de pasta in het kokende water en gaar de pasta al dente. Giet af,maar hou een 250 cc kookwater van de pasta achter.
*Doe de pasta weer terug in de pan en voeg de tomaten-vleessaus er bij en roer goed om. Als de massa wat droog lijkt dan wat kookwater toevoegen.
*Doe dan alle vleessoorten bij de groentemassa en zet het vuur hoog.
Wel goed blijven roeren en het vlees intussen ook ontklonteren met de achterkant van een houten lepel. Blijf dit doen totdat het vlees bruinig is geworden.
*Voeg dan toe het tomatenconcentraat, de nootmuskaat, zout en peper en vervolgens het room-melk mengsel. Roer dit goed door en maak er een homogene massa van.
*Zet nu het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat dit 75 - 90 minuten sudderen onder zo nu en dan omroeren.
*Zet ondertussen een ruime pan water op met zout en breng aan de kook. Doe een 10-tal minuten voor het het gereed-zijn van de saus de pasta in het kokende water en gaar de pasta al dente. Giet af,maar hou een 250 cc kookwater van de pasta achter.
*Doe de pasta weer terug in de pan en voeg de tomaten-vleessaus er bij en roer goed om. Als de massa wat droog lijkt dan wat kookwater toevoegen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN: In voorverwarmd diep bord een flinke schep doen, bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas (of Pecorino) en vervolgens met de fijngehakte platte peterselie
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Dayenne zegt:
beau09 zegt:
Lijkt mij persoonlijk niet verstandig en slim om op deze manier te reageren.
Het is juist de bedoeling elkaar aan te moedigen en plezier in kooktechnieken te vergaren en te verspreiden.
Hoeveel flessen wijn zou ik nu toch nodig hebben voor 24 personen?
Dayenne zegt:
beau09 zegt:
En wat betreft grote hoeveelheid mijn vriezer kan dit wel aan.:):)
AnnikaT zegt:
deuxchapeaux zegt:
1)Als ik voor de familie kook dan is dat voor 4 koppels en 2 grote kinderen.
2)Als ik iets maak dat minder eenvoudig is en wel kan worden ingevroren dan maak ik een heleboel.OK?
Jan A:)
maria11 zegt:
Van Hecke J zegt:
De rest gaat in potjes de diepvries in !!!
beau09 zegt:
Wat betreft onze herders hond Beau die is helaas ingeslapen dank voor het compliment.:
Vanaf nu ga ik me weer toeleggen op het uitproberen en eventueel aanpassen van recepten van deze site.