Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Pittige Kreeftensaus
PT45M
Pasta met Pittige Kreeftensaus
Elke dag een andere pasta schotel en dat 80 jaar lang. Dan nog zou je niet alle pasta-gerechten hebben gehad.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Low Carb - Hoofdgerechten
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Pittige Kreeftensaus te bereiden
- Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en de boter en fruit daarin aan de ui en de lombok.
- Zodra de ui zacht is geworden, maar nog niet bruin, de knoflook er bij indoen en 2 minuten laten meefruiten onder flink roeren.
- Nu mogen de tomaatjes er bij en die laten we net zo lang mee fruiten (zo nu en dan roeren!!!) tot die zacht geworden zijn en moessig.
- Nu handje voor handje al roerend de kreeft er bij doen. Dit geheel warm houden op een klein vuurtje.
- In een grote pan met kokend zout water de pasta al dente koken en vervolgens afgieten (wel een kopje van het kookvocht bewaren).
- Voeg een 1/2 kopje kookvocht toe aan de pan met de tomaten-kreeften-mix en daarna de pasta. Goed doorroeren, flink wat peper er over en op de borden scheppen. Bestrooi met de koriander en geef er partjes citroen bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een witte wijn bij uit Italie.