Wijntip:
FRASCATI FONTANA CANDIDA 2014
Een frisse wijn met de trebbiano- en malvasiadruif, waarvan de aciditeit fraai weerwerk biedt tegen de smeuïgheid en het lichte vettoetsje van het spek en de gesmolten kaas, maar ook tegen de pepertoets.
Recept
« Terug naar recepten
Pasta met spek, ei, zwarte peper en gesmolten kaas
PT30M
Pasta met spek, ei, zwarte peper en gesmolten kaas
Sablé de Wissant:
De eerste kaas die door de kaasmakerij Bernard gemaakt werd. In het Boulogne gebergte in Nord-Pas-de-Calais vindt u een ambachtelijke kaasmakerij die verschillende kazen maakt met de melk van omliggende boerderijen. De Sablé de Wissant wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en vervolgens gewassen met het bier “Blanche de Wissant” Een bier met mooie subtiele tonen van sinaasappel. Hierna wordt het kaasje bestrooid met broodkruim. Dit vond de kaasmaker een leuke “finishing touch” omdat het hem deed denken aan warme zomers op het strand aan de opaalkust.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met spek, ei, zwarte peper en gesmolten kaas te bereiden
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking.
- Bereid de kaassaus. Zet hiervoor een potje op een zacht vuur met de boter en laat smelten. Voeg de bloem toe en klop tot een roux. Laat even drogen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe onder voortdurend roeren. Laat op het einde nog even doorkoken op een zacht vuur en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Brokkel 2/3 van de kaas in de saus en meng tot de kaas volledig opgelost is.
- Bak de spekblokjes kort in een pannetje. Laat goed uitlekken.
- Boter een ovenschaal in en verdeel de pasta over de schaal. Giet de kaassaus erover, bestrooi daarna met de spekjes en brokkel de resterende kaas erover. Plaats nog even onder de grill.
- Werk af met een rauwe eidooier en fijngesnipperde platte peterselie.
Mijn kookverhaal (Erwin Elens)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Erwin Elens zegt: