Recept
« Terug naar recepten
Pasta met tonijn
PT30M
Pasta met tonijn
Een heerlijk pasta met tonijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pasta met tonijn te bereiden
1. Kook de pasta beetgaar. Blancheer de boontjes in kokend water. Halveer de kerstomaatjes. Snij de ui in ringen. Snipper de peterselie. Kook de eieren 10 minuten, laat ze heel even afkoelen en snij ze dan in kwartjes.
2. Schroei de tonijn rondom dicht in olijfolie en snij hem daarna in fijne plakjes. Meng de pasta met de sperzieboontjes, de olijven, de tomaatjes en de peterselie. Leg er de plakjes tonijn bovenop en werk af met de eipartjes, de ui, wat grof zeezout en sesamzaadjes.
3. Maak een dressing met de mayonaise, de yoghurt, de gesnipperde bieslook en het citroensap. Kruid met peper en zout. Serveer ze er apart bij. Deze salade is zowel lauw als koud lekker.
2. Schroei de tonijn rondom dicht in olijfolie en snij hem daarna in fijne plakjes. Meng de pasta met de sperzieboontjes, de olijven, de tomaatjes en de peterselie. Leg er de plakjes tonijn bovenop en werk af met de eipartjes, de ui, wat grof zeezout en sesamzaadjes.
3. Maak een dressing met de mayonaise, de yoghurt, de gesnipperde bieslook en het citroensap. Kruid met peper en zout. Serveer ze er apart bij. Deze salade is zowel lauw als koud lekker.