Recept
« Terug naar recepten
Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes
PT20M
Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes
Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Lidl recepte, Vis
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes te bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de peren, verwijder het klokhuis en snij de peren in dunne partjes.
- Snipper de rode ui en rasp de Parmezaanse kaas.
- Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een koekenpan.
- Verwijder de harde achterkant van de witlofstronken.
- Snij de witlof in dunne reepjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan.
- Snij de makreel in stukjes en voeg toe aan de ui samen met de witlof en de partjes peer.
- Roerbak 3 minuten op hoog vuur.
- Meng de pasta door het makreelmengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta met de geroosterde pijnboompitten en de geraspte Parmezaanse kaas.
- Tip: een lepel crème fraîche door deze pasta geeft een extra fris en romig accent. Hoe wordt het recept bereidt?