Recept
« Terug naar recepten
Pasta met witloof-erwten in een kaassausje
PT45M
Pasta met witloof-erwten in een kaassausje
Een heerlijk pasta met witloof-erwten in een kaassausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met witloof-erwten in een kaassausje te bereiden
Witloof gaar aanbakken in een beetje boter en kruiden met peper en muskaatnoot.
Rol het witloof in de parmaham.
Maak een bechamelsaus van de boter, bloem en melk voeg 150 gr gemalen kaas toe evenzeer kruiden.
Als laatste de erwten en boursin eronder roeren.
Pasta beetgaar koken en afgieten.
Neem een vuurvaste schotel besmeer goed in met boter, pasta erin verdelen. Het witloof erop leggen, verdeel de saus over het gerecht en werk af met de kaas, chapelure en enkele klontjes boter.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende +/- 20min.
Serveer zeer warm.
Rol het witloof in de parmaham.
Maak een bechamelsaus van de boter, bloem en melk voeg 150 gr gemalen kaas toe evenzeer kruiden.
Als laatste de erwten en boursin eronder roeren.
Pasta beetgaar koken en afgieten.
Neem een vuurvaste schotel besmeer goed in met boter, pasta erin verdelen. Het witloof erop leggen, verdeel de saus over het gerecht en werk af met de kaas, chapelure en enkele klontjes boter.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende +/- 20min.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Anna zegt:
Anna zegt: