KookJij

Pasta met witloof-erwten in een kaassausje

Een heerlijk pasta met witloof-erwten in een kaassausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met witloof-erwten in een kaassausje te bereiden

Witloof gaar aanbakken in een beetje boter en kruiden met peper en muskaatnoot.
Rol het witloof in de parmaham.
Maak een bechamelsaus van de boter, bloem en melk voeg 150 gr gemalen kaas toe evenzeer kruiden.
Als laatste de erwten en boursin eronder roeren.
Pasta beetgaar koken en afgieten.
Neem een vuurvaste schotel besmeer goed in met boter, pasta erin verdelen. Het witloof erop leggen, verdeel de saus over het gerecht en werk af met de kaas, chapelure en enkele klontjes boter.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende +/- 20min.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Klinkt ook errug goed!:D;)
derbyke

derbyke zegt:
Voor vandaag nog een beetje pasta over, genoeg voor twee personen. Een beetje witloof fijn snijden opstoven en gerookte zalm erbij. Een broodje erbij en we hebben weer een gerechtje apart.:):):p
Anna

Anna zegt:
Dat is nog eens een leuke variant! Ik maak regelmatig een lof-ovenschotel, maar dit is weer eens heel iets anders, leuk! :D;)