Recept
« Terug naar recepten
Pasta uit catalunya
PT30M
Pasta uit catalunya
Een heerlijk pasta uit catalunya recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta uit catalunya te bereiden
Hak peterselie en oregano fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd het vlees in stukken. Hak de hazelnoten grof. Rooster de noten en de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verhit de olijfolie en bak het vlees hierin 3 minuten, bak de ui en de knoflook mee. Breng op smaak met zout en peper en haal het uit de pan. Pureer de tomaten in de keukenmachine tot grove stukken. Bak de tomaten in het braadvet, voeg tomatenpuree, paprikapoeder, kruiden en het bouillonblokje toe en maak op smaak met zout. Breng dit aan de kook en voeg de spaghettini toe. Laat ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje staan. Voeg het vlees weer toe en warm dit nog even goed door. Voeg op het laatst de noten en pijnboompitten toe. Op smaak maken met peper en zout. Snijd de serranoham in reepjes en leg die bij het serveren bovenop de pasta en garneer dit met nog wat blaadjes verse oregano.