KookJij

Pastabuideltjes

Een heerlijk pastabuideltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Andy McDonald
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastabuideltjes te bereiden

Pastadeeg
Neem 500 gram bloem, 5 eieren en een scheutje olijfolie en mix deze in de keukenmachine. Kneed het deeg nog even met de had en stop het daarna een half uurtje in een plastic zak zodat het kan rusten. Verdeel het deeg vervolgens in vijf sukken (net zo veel als het aantal eieren) en gebruik een pastamachine of een deegroller om het deeg zo plat mogelijk te maken.

Ravioli
Doe wat citroensap in een kom. Haal de blaadjes van de atisjok en breek de steel eraf. Maak het overgebleven hart nog even schoon met een mesje en haal door het citroensap. Kook de artisjokken 15 tot 20 minuten in een klein laagje water met wat zout en bloem. Haal na het koken met een lepeltje de haartjes uit het hart en snijd in stukjes.
Scheur de oesterzwammen in stukken en snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook even in de olie en bak vervolgens de oesterzwammen. Als deze geslonken zijn voeg je de artisjokken en de hazelnoten toe. Maak op smaak met parmezaanse kaas en wat peper en zout.
Snijd het pastadeeg in repen en leg op elke reep een aantal dotjes van het artisjokken-oesterzwammen mengsel. Maak de randen met een kwastje nat en leg hier weer een reep bovenop. Zorg dat er geen lucht meer tussen de lagen zit en snijd met een kartelmesje de reep in losse vierkanten. Kook de ravioli in ruim kokend water beetgaar. Garneer de pasta met mint en parmezaanse kaas.

Buideltjes
Dop de verse doperwtjes en blancheer ze kort in kokend water. Laat ze hierna even schrikken in koud water, dit behoud de smaak en de vitaminen. Kneus de erwtjes met een mes en meng ze met de ricotta, mint, wat geraspte parmezaanse kaas en de fijgesneden knoflook. De combinatie doperwten en mint is echt iets Engels. Voeg voor de smaak nog het sap van een halve citroen toe en wat vers gemalen peper.
Snijd het deeg voor de buideltjes in gelijke vierkanten en leg op elk vierkant een eetlepel vulling. Maak de randen van het deeg vochtig en vouw er een driehoekje van. Neem de twee uiterste puntjes en leg ze op elkaar, het bovenste puntje vouw je om. Kook de buideltjes beetgaar in ruim kokend water. Giet de saus over de pasta en garneer met mint en parmezaanse kaas.

Saus voor ravioli
Fruit de gesniperde sjalotjes in wat olie, voeg een scheut witte wijn en de boullion toe. Snijd de roomboter in blokjes en doe deze in de pan. Schuim dit alles met de staafmixer op. Voeg op het laatst nog even de zeekraal toe om hem mee op de warmen.

Venkelsalade
Serveer een frisse venkelsalade bij de pasta. Haal het hart uit de venkel en snijd hem heel fijn. Hussel de venkel, een geschilde sinaasappel en wat olijfolie door elkaar en klaar.

Tip: Artisjokken bewaren
- Op een koele plaats (12-14 °C): 3 dagen in vochtige theedoek
In de koelkast (4-7 °C): 7 dagen in vochtige theedoek
- Artisjok is verkrijgbaar gedurende het hele jaar
- De artisjok ziet er goed uit als de blaadjes dicht tegen elkaar aanliggen en er
fris uitzien.
- Artisjok is gevoelig voor uitdrogen, voorkom dit door de artisjokken in een
vochtige theedoek te bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst