Lekkere vegetarische pastasaus. Het gerecht wordt in twee varianten besproken:
1. met dubbel gedopte tuinbonen; kan het hele jaar worden gegeten met diepvries tuinbonen
2. met enkel gedopte tuinbonen; kan van mei t/m juli worden gegeten met jonge verse tuinbonen
Ik demonstreer de bereiding van dit gerecht in de kookvideo.
Recept
« Terug naar recepten
Pastasaus met tomaten en tuinbonen
PT30M
Pastasaus met tomaten en tuinbonen
Een heerlijk pastasaus met tomaten en tuinbonen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Koken met Dorus
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastasaus met tomaten en tuinbonen te bereiden
VOORBEREIDING (15-30 minuten)
1. Snipper de ui, knoflook en peterselie
2. Snijd de paprika in reepjes en de tomaten in grove stukken
3. Snijd de olijven in plakjes of in helften
4. Spoel de kappertjes af met water en hak ze fijn
5a. Als je werkt met diepvries of oudere tuinbonen: blancheer deze kort en dubbel dop ze (verwijder de vliezen om de boontjes); kijk naar de video voor een demonstratie; trek voor het dubbel doppen 15 minuten extra tijd uit
5b. Als je werkt met jonge verse tuinbonen: haal de boontjes uit de lange buitenste schil en kook ze in 5-10 minuten beetgaar. De vliesjes om de boontjes laat je zitten.
BEREIDING (15 minuten)
1. Fruit de ui 1,5 minuut
2. Voeg de paprika toe en fruit 1,5 minuut
3. Voeg de knoflook toe en fruit 1,5 minuut
4. Voeg de tomaten, kappertjes, tijm en oregano toe en laat 5 minuten sudderen
5. Voeg tuinbonen en olijven toe en warm deze goed door
6. Breng op smaak met azijn, suiker, peper en zout en voeg de peterselie toe
1. Snipper de ui, knoflook en peterselie
2. Snijd de paprika in reepjes en de tomaten in grove stukken
3. Snijd de olijven in plakjes of in helften
4. Spoel de kappertjes af met water en hak ze fijn
5a. Als je werkt met diepvries of oudere tuinbonen: blancheer deze kort en dubbel dop ze (verwijder de vliezen om de boontjes); kijk naar de video voor een demonstratie; trek voor het dubbel doppen 15 minuten extra tijd uit
5b. Als je werkt met jonge verse tuinbonen: haal de boontjes uit de lange buitenste schil en kook ze in 5-10 minuten beetgaar. De vliesjes om de boontjes laat je zitten.
BEREIDING (15 minuten)
1. Fruit de ui 1,5 minuut
2. Voeg de paprika toe en fruit 1,5 minuut
3. Voeg de knoflook toe en fruit 1,5 minuut
4. Voeg de tomaten, kappertjes, tijm en oregano toe en laat 5 minuten sudderen
5. Voeg tuinbonen en olijven toe en warm deze goed door
6. Breng op smaak met azijn, suiker, peper en zout en voeg de peterselie toe