Recept
« Terug naar recepten
Pastaschotel met kippenchipolata
PT25M
Pastaschotel met kippenchipolata
Een heerlijk pastaschotel met kippenchipolata recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
698 kcal kCal energie
52 g Gram eiwit
19.3 g Gram vet
79.5 g Gram koolhydraten
52 g Gram eiwit
19.3 g Gram vet
79.5 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastaschotel met kippenchipolata te bereiden
Snij de broccoli in roosjes
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
Kook de pasta beetgaar in 4 l lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
Kook intussen de diepgevroren prinsessenbonen en de broccoliroosjes gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Doe er tomatenstukjes met basilicum bij en kruid met de Italiaanse kruidenmix, de tijm en peper. Voeg de boontjes, de broccoli en de penne toe, meng goed en doe in een ovenschotel. Bestrooi met de geraspte mozzarella en zet 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenchipolata’s ± 5 min. langs elke kant.
Dien de kippenchipolata op samen met de penne met groenten.
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
Kook de pasta beetgaar in 4 l lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
Kook intussen de diepgevroren prinsessenbonen en de broccoliroosjes gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Doe er tomatenstukjes met basilicum bij en kruid met de Italiaanse kruidenmix, de tijm en peper. Voeg de boontjes, de broccoli en de penne toe, meng goed en doe in een ovenschotel. Bestrooi met de geraspte mozzarella en zet 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenchipolata’s ± 5 min. langs elke kant.
Dien de kippenchipolata op samen met de penne met groenten.