Recept
« Terug naar recepten
Pasteitje met prei en paddenstoelen
PT30M
Pasteitje met prei en paddenstoelen
Een heerlijk pasteitje met prei en paddenstoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasteitje met prei en paddenstoelen te bereiden
Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen. Snijd de schoongeborstelde paddenstoelen in plakjes. Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de pasteibakjes wordt vermeld.
Bereiden:
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de plakjes paddenstoel snel lichtbruin en knapperig. Bestrooi ze met zout en cayennepeper. Verwarm de pasteibakjes in de oven. Verhit in een steelpan de overgebleven boter. Roer de bloem erdoor met een garde en voeg bij kleine beetjes tegelijk de kruidenbouillon toe. Voeg de preiringen toe en laat de saus 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de gebakken paddenstoelen, het aanhangende vocht en de mosterd door de saus. Verdeel de pasteibakjes over de borden. Schep met een dessertlepel het rondje uit het gat boven in het bakje. Verdeel de ragout over de bakjes en leg het rondje terug. Dien meteen op.
Tip:
Roer 2 theelepels kerriepoeder door de ragout.
Bereiden:
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de plakjes paddenstoel snel lichtbruin en knapperig. Bestrooi ze met zout en cayennepeper. Verwarm de pasteibakjes in de oven. Verhit in een steelpan de overgebleven boter. Roer de bloem erdoor met een garde en voeg bij kleine beetjes tegelijk de kruidenbouillon toe. Voeg de preiringen toe en laat de saus 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de gebakken paddenstoelen, het aanhangende vocht en de mosterd door de saus. Verdeel de pasteibakjes over de borden. Schep met een dessertlepel het rondje uit het gat boven in het bakje. Verdeel de ragout over de bakjes en leg het rondje terug. Dien meteen op.
Tip:
Roer 2 theelepels kerriepoeder door de ragout.