Recept
« Terug naar recepten
Pasteitjes Jamaicaans
PT60M
Pasteitjes Jamaicaans
Een heerlijk pasteitjes jamaicaans recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12/18 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
Hanos
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasteitjes Jamaicaans te bereiden
DEEG:
zeef bloem, zout en kurkuma, kneed met de handen de boter erdoor tot het kruimelig is.
Doe er zoveel water bij tot het tot een deeg te kneden is.
Wikkel in plastic en leg 2 uur in de koelkast.
Vulling: Fruit ui, knoflook en gehakte Spaanse peper in de olie.
Voeg de gehakte tijm, bieslook en peterselie en de ontvelde tomaten in stukjes toe.
Voeg na enkele minuten vlees en andere kruiden toe.
Doe water of bouillon erbij en sudder 25 minuten tot het vocht is verdampt.
Voeg de rum toe, haal van het vuur en laat afkoelen.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg uit en steek er rondjes van 18-30 cm doorsnee uit.
Schep op elk rondje 2 lepels afgekoelde vulling en bestrijk de randen met ei.
Vouw dubbel en druk met een vork dicht.
Bekleed een bakblik met alufolie of vet het in, strooi er bloem over en leg de pasteitjes erop. Bestrijk de bovenkant met ei.
Bak de pasteitjes in 30 minuten goudbruin.