Recept
« Terug naar recepten
Pastilla met rijst en pistachenoo
PT50M
Pastilla met rijst en pistachenoo
Een heerlijk pastilla met rijst en pistachenoo recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastilla met rijst en pistachenoo te bereiden
Kook de rijst voor de helft gaar in kokend water. Giet af.
Doe de rijst in een ovenschaal, voeg er de melk, de suiker en de roomboter aan toe en zet een uur in een voorverwarmde oven op 180 graden C. Laat vervolgens afkoelen.
Smeer een ronde bakvorm (20 cm) in met boter.
Bedek de bodem met enkele filodeegvellen (elk vel bestrijken met gesmolten boter), zorg dat ze elkaar overlappen en laat een gedeelte over de rand van de vorm hangen. Leg in het midden twee vellen.
Verdeel de rijstmassa over de bodem en strooi daaroverheen de gehakte amandelen en pistachenootjes.
Leg over het geheel een vel filodeeg.
Sla de overhangende randen van de filodeegvellen naar binnen
en bedek het geheel met nog een paar met boter ingesmeerde vellen filodeeg. Plak alles vast met losgeklopt eigeel.
Stop de randen van de bovenste laag filodeeg onder de pastella, net alsof je een deken instopt.
Besmeer de bovenkant van de pastella met de rest van de gesmolten boter en bak de pastella in ongeveer 20-30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Haal dan uit de oven en bestrooi de pastella met poedersuiker, kaneel en fijngehakte pistachenootjes.
Doe de rijst in een ovenschaal, voeg er de melk, de suiker en de roomboter aan toe en zet een uur in een voorverwarmde oven op 180 graden C. Laat vervolgens afkoelen.
Smeer een ronde bakvorm (20 cm) in met boter.
Bedek de bodem met enkele filodeegvellen (elk vel bestrijken met gesmolten boter), zorg dat ze elkaar overlappen en laat een gedeelte over de rand van de vorm hangen. Leg in het midden twee vellen.
Verdeel de rijstmassa over de bodem en strooi daaroverheen de gehakte amandelen en pistachenootjes.
Leg over het geheel een vel filodeeg.
Sla de overhangende randen van de filodeegvellen naar binnen
en bedek het geheel met nog een paar met boter ingesmeerde vellen filodeeg. Plak alles vast met losgeklopt eigeel.
Stop de randen van de bovenste laag filodeeg onder de pastella, net alsof je een deken instopt.
Besmeer de bovenkant van de pastella met de rest van de gesmolten boter en bak de pastella in ongeveer 20-30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Haal dan uit de oven en bestrooi de pastella met poedersuiker, kaneel en fijngehakte pistachenootjes.