Ik heb een (lekker) pastinaakrecept gezocht, daar ik het volgend citaat over de pastinaak graag met jullie wilde delen.
"Pastinaken begeren een goede en vette grond, die wel ontdaan van onkruid is en diep gespit. De pastinaak, of witte peen is voedzamer dan de gele peen, of biet. Zij verwekken de pisse en zijn goed voor blaas, nieren, maag en longen. Zij vermeerderen de lustigheid en vleselijke begeerten van mannen en vrouwen."
(Uit: Het Vermakelijk Landleven, instructies voor heer en hovenier (1668))
Recept
« Terug naar recepten
Pastinaakchips uit de oven
PT30M
Pastinaakchips uit de oven
Een heerlijk pastinaakchips uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Snacks - Koud
- > Vergeten Groenten - Pastinaak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Robert-Jan van Lotringen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastinaakchips uit de oven te bereiden
Pastinaak schoonmaken. In schijfjes snijden. Door olijfolie (eventueel met wat zout) halen. 20-25 minuten op de bakplaat in een oven van 160°C. Uitlekken op keukenpapier. Afkoelen. Klaar.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
truitje zegt: