Het is een heel smakelijke soep en hoewel ik dit recept al een aantal jaren in bezit heb, moest ik wel wat overwinnen om het te bereiden: "wat de boer niet kent...."
Het behoort tot de "vergeten" groenten, maar de laatste tijd wordt er weer aandacht aan besteed.
Recept
« Terug naar recepten
Pastinaaksoep
PT20M
Pastinaaksoep
Een heerlijk pastinaaksoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Vergeten Groenten - Pastinaak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookmap
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastinaaksoep te bereiden
Was en schil de pastinaak en snijd het in blokken.
Stoof het met de ui, zachtjes in een klontje boter.
Doe het water erbij en het bouillonblokje en
laat het 15 min. stoven.
Roer het door een zeef (maar dat doe ik nooit).
Breng op smaak met p+z en de mosterd.
Opdienen met peterselie en een kringeltje room.
Stoof het met de ui, zachtjes in een klontje boter.
Doe het water erbij en het bouillonblokje en
laat het 15 min. stoven.
Roer het door een zeef (maar dat doe ik nooit).
Breng op smaak met p+z en de mosterd.
Opdienen met peterselie en een kringeltje room.