Recept
« Terug naar recepten
Pastinaaksoep met Coquilles
PT45M
Pastinaaksoep met Coquilles
Een heerlijk pastinaaksoep met coquilles recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pastinaaksoep met Coquilles te bereiden
Week de saffraan 15 min in de witte wijn.
Fruit de ui en de knoflook op matig vuur in 3 el olie en voeg na 5 min. de pastinaakstukken toe.
Bak alles nog 3 min. en schenk er de saffraanwijn en fond bij.
Breng alles tegen de kook aan en laat de pastinaak in 20 min. gaar worden.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper.
Verhit een grillpan of grillplaat op hoog vuur.
Bestrijk de coquilles aan beide kanten met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper.
Grill de coquiles 1 min. aan elke kant.
Schep de soep in de borden en roer er een lepel room doorheen.
Plaats in elk bord 3 coquilles.
Garneer met de kervel.
Fruit de ui en de knoflook op matig vuur in 3 el olie en voeg na 5 min. de pastinaakstukken toe.
Bak alles nog 3 min. en schenk er de saffraanwijn en fond bij.
Breng alles tegen de kook aan en laat de pastinaak in 20 min. gaar worden.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper.
Verhit een grillpan of grillplaat op hoog vuur.
Bestrijk de coquilles aan beide kanten met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper.
Grill de coquiles 1 min. aan elke kant.
Schep de soep in de borden en roer er een lepel room doorheen.
Plaats in elk bord 3 coquilles.
Garneer met de kervel.
van der Schoot Ria zegt: