Recept
« Terug naar recepten
Pastinaaksoep met spekjes en croutons
PT40M
Pastinaaksoep met spekjes en croutons
Een heerlijk pastinaaksoep met spekjes en croutons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
sparretail.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastinaaksoep met spekjes en croutons te bereiden
Pel de ui en snipper fijn. Schil de pastinaak en snij in gelijke, kleine blokjes. Reinig de prei en selder. Snij ook in gelijke stukjes.
Stoof de fijngesneden groenten aan in arachideolie en laat wat zweten. Bevochtig met de gevogeltebouillon en laat opkoken. Schil de aardappelen, snij in stukken en voeg toe voor de binding van de soep. Laat op een zacht vuur garen.
Mix de soep en giet door een fijne zeef. Werk af met peper, zout en nootmuskaat.
Snij de korsten van het brood en snij vervolgens in blokjes. Bak de croutons mooi goudbruin in een ruime hoeveelheid arachideolie. Giet het vet af en laat de croutons uitlekken op wat keukenpapier.
Bak de spekblokjes krokant, giet het vet weg en laat uitlekken op keukenpapier.
Spoel de peterselie, zwier goed droog, pluk de blaadjes en hak fijn.
Verdeel de soep over warme kommetjes en werk af met de croutons, spekblokjes en gehakte peterselie.
Stoof de fijngesneden groenten aan in arachideolie en laat wat zweten. Bevochtig met de gevogeltebouillon en laat opkoken. Schil de aardappelen, snij in stukken en voeg toe voor de binding van de soep. Laat op een zacht vuur garen.
Mix de soep en giet door een fijne zeef. Werk af met peper, zout en nootmuskaat.
Snij de korsten van het brood en snij vervolgens in blokjes. Bak de croutons mooi goudbruin in een ruime hoeveelheid arachideolie. Giet het vet af en laat de croutons uitlekken op wat keukenpapier.
Bak de spekblokjes krokant, giet het vet weg en laat uitlekken op keukenpapier.
Spoel de peterselie, zwier goed droog, pluk de blaadjes en hak fijn.
Verdeel de soep over warme kommetjes en werk af met de croutons, spekblokjes en gehakte peterselie.