Deze "Patatas" heb ik op Tenerife gegeten en dit was de manier hoe deze kok het bereidde.
Ze waren lekker pittig, met de chilipoeder moet je spelen. En niet te vergeten: tussentijds proeven!!
In plaats van verse tomaten kun je eventueel tomatenpuree gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Patatas Bravas à la Tenerife
PT20M
Patatas Bravas à la Tenerife
Een heerlijk gerecht als onderdeel van een tapasbuffet
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kok van Tenerife
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Patatas Bravas à la Tenerife te bereiden
Boen de aardappels en snij ze in blokjes. Laat ze op een doek drogen. Bestrooi met wat zeezout en bak ze snel bruin in de olie.
Haal ze uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Bak de ui glazig in de resterende olie, voeg eventueel nog iets toe. Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg deze aan de ui toe.
Na even bakken, de helft van de chilipoeder toevoegen.
Zodra het een mooie gladde saus is, de aardappelblokjes en de peterselie toevoegen en mee-pruttelen tot de aardappels gaar zijn.
Op het laatst de andere helft van de chilipoeder toevoegen en nog even doorroeren.
Serveer zeer warm.
Haal ze uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Bak de ui glazig in de resterende olie, voeg eventueel nog iets toe. Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg deze aan de ui toe.
Na even bakken, de helft van de chilipoeder toevoegen.
Zodra het een mooie gladde saus is, de aardappelblokjes en de peterselie toevoegen en mee-pruttelen tot de aardappels gaar zijn.
Op het laatst de andere helft van de chilipoeder toevoegen en nog even doorroeren.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
Anna zegt:
flavia zegt:
Anna zegt:
derbyke zegt:
Anna zegt:
Zag net je nieuw toegevoegde recept, heerlijk! Lijkt me ook lekker voor bij de bbq:D
(waar blijft de zomer????):D:D