Recept
« Terug naar recepten
Paté van gerookte paling, appel en limoen
PT40M
Paté van gerookte paling, appel en limoen
Een heerlijk paté van gerookte paling, appel en limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
16 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
borrelhapjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paté van gerookte paling, appel en limoen te bereiden
Doe de palingfilets in een keukenmachine en draai ze in circa 30 seconden tot puree. Doe de boter erbij en pureer weer 30 seconden tot het een gladde massa is. Doe de paté in een schaal. Voeg zout en peper naar smaak en de helft van het limoensap toe. (Bewaar de rest van het sap voor de appel.)
Bereiding
Verwarm voor de toost de oven voor op 190°C (hetelucht 165°C, gasoven stand 3-4). Verhit de gril (tenzij u liever een broodrooster gebruikt). Rooster de sneetjes brood tot ze aan beide kanten licht gekleurd zijn. Laat ze iets afkoelen, verwijder de korstjes en snijd de sneetjes horizontaal doormidden. Wrijf de losse kruimels er met de vingers af. Snijd elk sneetje in vieren en daarna elk stukje tot twee flinterdunne driehoekjes. Leg ze op de bakplaat en zet ze 10 minuten op een warme plaats zodat ze licht krullen. Bak ze vervolgens in de oven in 10 minuten knapperig. Laat ze afkoelen.
Schil en halveer de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de helften in flinterdunne schijfjes en wentel deze door het achtergehouden limoensap zodat ze niet verkleuren. Schil de limoen en verwijder het witte vlies. Snijd de limoenpartjes met een scherp mes tussen de vliesjes uit.
Variaties
Deze paté is ook heerlijk als beleg voor een sandwich. Snijd een knapperig stokbrood overlangs doormidden, besmeer het met de palingpaté en verdeel er plakjes tomaat en rijpe avocado op. Leg beide helften op elkaar en serveer
Bereiding
Verwarm voor de toost de oven voor op 190°C (hetelucht 165°C, gasoven stand 3-4). Verhit de gril (tenzij u liever een broodrooster gebruikt). Rooster de sneetjes brood tot ze aan beide kanten licht gekleurd zijn. Laat ze iets afkoelen, verwijder de korstjes en snijd de sneetjes horizontaal doormidden. Wrijf de losse kruimels er met de vingers af. Snijd elk sneetje in vieren en daarna elk stukje tot twee flinterdunne driehoekjes. Leg ze op de bakplaat en zet ze 10 minuten op een warme plaats zodat ze licht krullen. Bak ze vervolgens in de oven in 10 minuten knapperig. Laat ze afkoelen.
Schil en halveer de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de helften in flinterdunne schijfjes en wentel deze door het achtergehouden limoensap zodat ze niet verkleuren. Schil de limoen en verwijder het witte vlies. Snijd de limoenpartjes met een scherp mes tussen de vliesjes uit.
Variaties
Deze paté is ook heerlijk als beleg voor een sandwich. Snijd een knapperig stokbrood overlangs doormidden, besmeer het met de palingpaté en verdeel er plakjes tomaat en rijpe avocado op. Leg beide helften op elkaar en serveer
Coen zegt: